Skip to main content

Business Analyse

BLOG

Analyse knop

Business Analist werkzaam binnen een beleggingsorganisatie

Als Business Analist heb je de mogelijkheid om te werken binnen verschillende branches. Als Business Analist bij Entrador werk je uitsluitend voor grote organisaties die de rol van Business Analist herkennen. Denk hierbij ook aan beleggingsorganisaties. We nemen je graag mee in een project binnen deze branche voor een opdrachtgever van Entrador.

BA Cloud

Het vraagstuk voor de Business Analist

De opdrachtgever van Entrador biedt als beleggingsorganisatie vermogensbeheersdiensten aan. Dit doen zij voor zowel institutionele als particulieren beleggers. De focus binnen deze opdracht ligt met name op een tijdige realisatie en implementatie van een nieuwe module in Bwise met als doel SIRA compliant (DNB regelgeving) te zijn.

De hoofdtaken voor de Business Analist binnen het project

Binnen dit project kunnen we voor de Business Analist de volgende taken definiëren:

  1. Assisteren bij alignment van de custom-built applicatie portfolio met de nieuwe IT-strategie.
  2. Advies per applicatie over de toekomstige solution die voor iedere stakeholder passend is.

De aanpak van de Business Analist

De Business Analist heeft de eerste tijd het IT Delivery management geassisteerd met de alignment van het custom-built applicatie portfolio met de nieuwe IT-strategie. De focus lag  hierin met name op de core business applicaties en off-the-shelf software solutions (bij voorkeur cloud-based). Op basis van gesprekken met de verschillende stakeholders; business owners, product owners en architecten heeft de Business Analist per applicatie een passend advies uitgebracht over de beste solution voor de toekomst.

Huidige aanpak van de Business Analist

Op het moment van schrijven is de Business Analist nog actief binnen het project en daarbij onder andere verantwoordelijk voor:

  •   Business analyses
  •   Proces analyses
  •   Impact analyses
  •   Opstellen van een business case
  •   Acceptatiecriteria specificatie

 

Daarnaast werkt de Business Analist aan delivery management voor de verschillende projecten voor diverse business units binnen de organisatie. Hierbij kan je denken aan de business units Fiscal en Risk Management en Compliance. Er is een reden voor dat de Business Analist betrokken is bij delivery management namens zijn business unit. Namelijk de door de AFM gestelde eisen aan KYC en AML-procedures en de benodigde herziening.

Planning

Business cases en dashboarding door de Business Analist

Het opstellen van de Business Case voor dit project was ook onderdeel van de opdracht.

Daarnaast was er een cloud-based workforce management tool aangekocht welke op het punt stond geïmplementeerd te worden. De impact van deze implementatie op het KYC remediation traject moest ook meegenomen worden in de businesscase

Als laatste onderdeel van het project is de Business Analist bezig met de begeleiding van de realisatie van een dashboard. Met dit dashboard kunnen de verschillende managers zelfstandige zogenaamde ‘tax optimalisatie’ calculaties voor fonds mandaten uitvoeren. De Business Analist heeft eerder de business analyse voor de door Fiscal gewenste solution uitgevoerd en hiermee een succesvolle ‘proof of concept’ gerealiseerd.

Wil je ook aan de slag met mooie projecten binnen de beleggingsorganisaties?

Dit is een voorbeeld van de projecten van de Business Analisten van Entrador. Ben je op dit moment al aan de slag als Business Analist maar nog niet met mooie projecten binnen de wereld van beleggingen? Of mis je de uitdagingen in je huidige projecten en wil je jezelf ontwikkelen als Business Analist binnen een beleggingsorganisatie? Kom langs voor een kop koffie!.