Skip to main content

Business Analyse

BLOG

BA Cloud

Hoe word je Business Analist

Op HBO- en WO-niveau is er veel vraag naar specialisten binnen marketing, finance en ICT. De laatste jaren stijgt ook de vraag naar Business Analisten hard. Business Analist staat in de top 5 van de meest gevraagde banen op HBO- en WO-niveau. Maar hoe word je Business Analist? Over welke diploma’s moet je beschikken en wat is de beste Business Analist-opleiding? Wij vertellen je er alles over in dit artikel, lees je mee?

Analyse knop

Business Analist worden

Er is geen specifieke opleiding tot Business Analist, wel zijn er verschillende studies die je een solide basis geven. Om Business Analist te worden, kun je de HBO-opleiding Business IT & Management (ook wel Bedrijfskundige informatica) volgen. Andere goede Business Analist opleidingen zijn bedrijfskunde, Business Information Technology, Informatica en International Business and Management Studies. De laatste drie opleidingen zijn zowel op HBO- als op WO-niveau te volgen.  

Als je je wilt laten omscholen tot Business Analist zijn er diverse opties. Zo kan een Business Analist training zinvol zijn om diverse Business Analyse methoden en technieken eigen te maken. Online worden diverse cursussen aangeboden en sommige bedrijven bieden traineeships aan.

Indien je een HBO-diploma hebt zonder specifieke ICT achtergrond kan een ICT omscholing nuttig zijn, omdat vaak wordt verwacht dat een Business Analist voldoende kennis heeft om zich in software developers en IT infrastructuur specialisten te verplaatsen. 

Bij Entrador worden onze Business Analisten volgens de internationale standaarden voor Business Analyse opgeleid. We anticiperen daarbij op de veranderingen van de rolinvulling binnen het vak. Ook zijn er regelmatig bijscholingen zodat je als Business Analist altijd on top of your game bent. Daarnaast zorgen we voor relevante Business Analist certificering van onze collega's

Heb jij het in je?

Als je Business Analist wilt worden, is het handig om over een aantal competenties te beschikken. Business Analist word je namelijk niet zomaar. Naast het hebben van  brede algemene kennis en een groot organisatiebewustzijn is een handig als je over een sterke analytische vaardigehden en een proactieve werkhouding beschikt. Daarnaast is het, om een goede Business Analist te worden, zinvol om op de hoogte te zijn van de algemene ontwikkelingen in de markt.

Omdat je een verbindende rol hebt binnen de organisatie waarvoor je werkt en zowel de veranderbehoefte als ook de oplossing binnen een bedrijf in kaart moet kunnen brengen, is het bovendien in jouw voordeel om deze 5 competenties te bezitten. Deze soft skills leer je misschien niet op een opleiding maar ze behoren zeker tot de eigenschappen waarover iedereen die Business Analist wil worden dient te beschikken.

Een carrière als Business Analist

Als Business Analist ondersteun je de business bij het inrichten en verbeteren van bedrijfsprocessen. Je analyseert behoeften en informatiestromen en zet deze om in bruikbare plannen en begrijpelijk advies. Om een goede Business Analist te worden, dien je de nodige toolingkennis te hebben om bedrijfsprocessen te modelleren. Benieuwd wat er allemaal nog meer bij komt kijken? Hier vind je meer informatie over de rol van een Business Analist.

Business Analist worden bij Entrador

Wil jij Business Analist worden en voel jij je thuis op het snijvlak van Business en Informatie Technologie? Kom dan werken bij Entrador Consultancy Group, thuis van Business Analisten! Je komt terecht in een hechte club waar werkplezier, naast jouw ontwikkeling en succes, centraal staat. Je gaat aan de slag voor mooie en afwisselende projecten bij diverse klanten. Maak je droom om Business Analist te worden waar en laat van je horen!