Skip to main content

Business Analyse

BLOG

BA Cloud

Business Analisten binnen de (lokale) overheid

Entrador is niet aan één sector gebonden dus als Business Analist heb je de mogelijkheid om te werken bij verschillende soorten opdrachtgevers. Als Business Analist bij Entrador werk je voornamelijk voor grote organisaties die de rol van Business Analist herkennen. Zo voeren we ook opdrachten uit binnen de (lokale) overheid. We nemen je graag mee in een project binnen deze branche voor een opdrachtgever van Entrador.

Analyse knop

Het vraagstuk voor de Business Analist

De opdrachtgever van Entrador heeft voor de afdeling die verantwoordelijk was voor de exploitatie van vastgoed de overstap gemaakt naar een nieuw tijdsregistratiesysteem. In de loop van het jaar werd het tijdsregistratiesysteem uitgerold naar andere afdelingen binnen de organisatie. Uiteraard hebben andere afdelingen uiteenlopende eisen en wensen. Een dergelijke stap komt vaker voor en als Business Analist kan je dan onderzoeken wat de eisen en wensen zijn, of het systeem aangepast moet worden of dat de processen aangepast moeten worden.

Als we het hebben over verschillende afdelingen binnen deze specifieke organisatie dan moet je denken aan Inzameling Markten, Havens en Marketing en Communicatie. Zeer uiteenlopende afdelingen wat maakt dat het ook logisch is dat zij andere eisen en wensen hebben omtrent de uitrol van dit systeem binnen hun afdeling.

De hoofdtaken voor de Business Analist binnen het project

Eigenlijk kunnen binnen dit specifieke project voor het tijdregistratiesysteem de hoofdtaken worden opgedeeld in twee categorieën:

  1. Het analyseren van de geschiktheid van het tijdsregistratiesysteem voor de nieuwe afdelingen.
  2. Het configureren van de applicatie voor de goedgekeurde afdelingen.

De aanpak van de Business Analist

Succes op de twee bovenstaande hoofdtaken heeft de Business Analist van Entrador bereikt door in eerste instantie zeer nauw betrokken te zijn bij het inventariseren en analyseren van de eisen en wensen per afdeling. Indien dit specifieke tijdregistratiesysteem dé geschikte oplossing was voor een afdeling werd er een workshop met de leveranciers georganiseerd door de Business Analist. Dit met het doel om de achterliggende rekenregels en import- en experportdefinities te laten programmeren. De aansluitende weken testte de Business Analist de nieuwe of aangepaste functionaliteiten binnen het systeem. In de laatste fase sloten de key-users bij de opdrachtgever onder begeleiding van de Business Analist bij de invoering van het tijdsregistratiesysteem aan. In deze fase configureerde de Business Analist de bijkomende wensen direct in het tijdsregistratiesysteem. Een strakke en duidelijke aanpak als Business Analist die dan ook succesvol was voor dit project.

Wil je ook aan de slag met mooie projecten binnen de overheid?

Dit is een voorbeeld van de projecten van de Business Analisten van Entrador. Ben je Business Analist en zou je ook op soortgelijke opdrachten willen werken?  Of mis je uitdaging in je projecten en wil je ook meer aan jouw ontwikkeling doen? We drinken graag een kop koffie met je!