Skip to main content

Business Analyse

BLOG

BA Cloud

Waarom is het zo leuk om een Business Analist te zijn?

Binnen grote organisaties is de rol van Business Analist bekend omdat ze essentieel zijn voor noodzakelijke veranderingen waar zowel de business als de IT kant van de organisatie bij betrokken zijn. Bijvoorbeeld om aan wetgeving te voldoen, mee te bewegen met veranderingen in de markt, om klanten beter te kunnen bedienen of om diensten te ontwikkelen waarmee ze de concurrent te snel af zijn.

Business Analisten zoeken daarbij naar mogelijkheden en brengen onmogelijkheden in kaart. Ze creëren een breder overzicht en maken verbanden tussen processen en systemen duidelijk. Business Analisten dragen ideeën aan en werken samen om de kwaliteit van wat er opgeleverd moet worden op orde te krijgen. Business analisten werken verbindend.

Analyse knop

Vakinhoudelijke ontwikkeling

Er bestaan veel rollen binnen organisaties die niet heel specifiek zijn of juist alleen binnen die ene organisatie voor komen. Dit maakt het moeilijk om slimme keuzes te maken voor de toekomst van een carrière.
Wij beschouwen Business Analyse als een vakgebied. Er zijn binnen dit vakgebied gerenommeerde opleidingen en er is een inhoudelijk ontwikkelpad. Parallel aan de vakinhoudelijke ontwikkeling is er ook veel aandacht de persoonlijke ontwikkeling. Deze wordt ook getraind maar wordt vooral opgedaan op projecten, in de praktijk. Dit alles geef veel houvast en een duidelijk beeld voor de toekomst waarbij er ook nog eens veel mogelijkheden zijn om door te groeien naar andere rollen.

Projectmatig werken

Business Analisten werken vaak projectmatig aangezien een enkele verandering binnen een organisatie niet eeuwig duurt. Hierdoor verandert het werkveld van de business analist met enige regelmaat. Business analisten die bij ons werken wisselen niet alleen regelmatig van project maar zelfs van organisatie. Hierdoor krijgen ze een kijkje in veel verschillende keukens en komen ze met grote regelmaat op plekken waar je anders niet snel zult komen. Doordat een project een start en een eind heeft is de oplossing die mogelijk gemaakt is door de Business Analist vaak zichtbaar in het eindresultaat en dat geeft voldoening.

Plezier en resultaat

Wij geloven dat plezier en resultaat hand in hand gaan. Plezier maken we met elkaar bij diverse uitjes maar ook tijdens kennisdelingssessies en gezamenlijke opleidingen. Daarnaast bewaken we een goede werk-privé balans door ruim voldoende vrije-tijd en een “niets is verplicht” mentaliteit. Een Entrador Business Analist bepaalt zelf zijn of haar prioriteiten. Dit zijn een paar voorbeelden die maken dat Entrador Collega’s met plezier naar hun project gaan, dat straalt af op de klant en dat wordt gewaardeerd.