Skip to main content

Business Analyse

BLOG

BA Cloud

Competenties van een Business Analist

Net als binnen iedere functie zijn er ook een aantal competenties die gewenst zijn voor een Business Analist. Bij Entrador hebben we ook een aantal competenties die we graag terugzien bij Business Analisten; Communicatief sterk, Ondernemend, Analyserend en een beetje Eigenwijs. Bij Entrador trainen we ook graag onze collega’s, echter, sommige competenties dien je als Business Analist echt in huis te hebben. We schreven een uitgebreider blog over de bovenstaande competenties van een Business Analist.

Analyse knop

Opleidingen voor een Business Analist  

Een hele specifieke opleiding is niet persé gewenst voor een Business Analist en die is er simpelweg ook niet. Al zijn er wel opleidingen die een goede basis leggen voor een functie als BA. Denk hierbij aan opleidingen als Informatica en Bedrijfskunde (HBO). Business Analyse zien we als een echt vak, een ambacht. Om dit vak uit te bouwen en te verankeren in de basiskennis van iedere collega leiden wij al onze Business Analisten op volgens de internationale standaarden voor Business Analyse door het volgen van een gedegen opleidingstraject. Daarnaast is het binnen Entrador niet ongebruikelijk dat collega’s trainingen op hun expertisegebied verzorgen voor interne kennisdeling. Jouw ontwikkeling vinden wij binnen Entrador zeer belangrijk!

Het ideale profiel van een BA voor Entrador

Binnen Entrador hebben we uiteraard een ideaal profiel voor Business Analisten. Los van de opleiding en competenties zijn er een aantal punten van groot belang als je aan de slag wilt bij Entrador als BA:

  • Zeker drie jaar relevante werkervaring
  • Je bent pragmatisch, enthousiast en creatief
  • Je hebt een gezonde drive om door te gaan voor concrete resultaten
  • Je hebt uitmuntende analytische vaardigheden
  • Je draait je hand niet om voor het opbouwen en onderhouden van relaties
  • Je hebt een overtuigende persoonlijkheid die met een flinke dosis flair veranderingen wil doorvoeren

Ben je benieuwd naar het gehele functieprofiel? Die vind je hier op onze website.

De sollicitatieprocedure bij Entrador

Heb je bovenstaande goed doorgenomen en wil je de stap nemen om via Entrador aan de slag te gaan als BA? Dan starten we met het ontvangen van jouw CV en motivatie. Als je ons weet te overtuigen van jouw kennis en vaardigheden dan plannen we een eerste kennismaking in. Hieronder vind je de stappen iets verder uitgelegd. 

Het eerste gesprek heeft als doel om elkaar beter te leren kennen. We zijn geïnteresseerd in de keuze van je opleiding(en), de opgedane werkervaring en natuurlijk wie jij bent als persoon. Het opstellen van een persoonlijkheidsprofiel kan een onderdeel zijn van de procedure. We lichten onze organisatie en manier van werken toe en geven informatie over de projecten die we uitvoeren. 

Het tweede gesprek gaat meer in op de inhoud. We horen graag waarom jij het adviesvak boeiend vindt en welke doelen jij beroepshalve, maar ook op het sociale vlak nastreeft. Wij geven aan wat wij van een nieuwe collega verwachten. Zo weet je ook direct wat wij van jou verwachten.

Het derde gesprek zal meer gaan over arbeidsvoorwaarden. Tevens wordt er gekeken naar een mogelijke startdatum voor jou bij Entrador.

Vaak combineren we het 2e en 3e gesprek en doen we in ons 2e gesprek een aanbieding waarbij je kunt kiezen uit diverse beloningsscenario’s. Dat houdt in dat je de keus hebt uit een 4 tal combinaties van vaste en variabele beloning.  

Al met al streven we ernaar om de procedure binnen enige dagen af te ronden!

Wil je ook aan de slag als Business Analist bij Entrador?

Benieuwd hoe het is om te werken in het thuis van Business Analisten? Wij bieden een inspirerende en uitdagende kennis- en werkomgeving waarin jouw geluk (en ontwikkeling) de plek krijgt die het verdient. Ervaar het zelf en kom werken bij Entrador, het thuis van Business Analisten!