Skip to main content

Business Analyse

BLOG

BA Cloud

Business Analisten bij een aanbieder van kansspelen

Als Entrador Business Analist heb je de mogelijkheid om te werken binnen allerlei branches. Bij Entrador werk je uitsluitend voor grote organisaties die de rol van Business Analist herkennen. Zo ook bij een aanbieder van kansspelen. Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar zeker een zeer interessante opdracht! We nemen je in dit blog mee hoe die opdracht eruit ziet voor de Business Analist.

Analyse knop

Het vraagstuk voor de Business Analist

Vanaf 2021 is het toegestaan online te gokken in Nederland. Daar wilde de opdrachtgever, aanbieder van kansspelen, zo snel mogelijk op inspelen door een online platform aan te bieden. Op deze manier spelen ze in op de vraag van de markt, maar heeft flink wat voeten in de aarde om een platform als dit op te bouwen.

De hoofdtaken voor de Business Analist binnen het project

De activiteiten binnen het project waren voor de Business Analist tweeledig:

  1. De Business Analist was actief als proces consultant
  2. De Business Analist heeft een ondersteunende rol binnen het scrum team

De Business Analist als proces consultant

In eerste instantie was de Business Analist actief als proces consultant. Binnen deze rol was hij verantwoordelijk voor het inventariseren, opstellen en verbeteren van de processen van het online platform. Dit was een eerste zeer belangrijke taak aangezien inzicht in de processen van belang was voor de vergunningsaanvraag. Dit omdat de latere wetgeving vereist dat het kwaliteitsmanagement aantoonbaar is ingericht!

 Aan de slag met ISO certificering

Aan de hand van de processen werd ISO-27001 en de governance-structuur ingericht. Een bijkomend voordeel tijdens deze inrichting is dat de processen de basis vormen voor de gehele systeem- en organisatorische inrichting van het online-platform van de opdrachtgever. Initieel is het bestaande bedrijfsvoeringsmodel uitgebreid voor het online platform. Door whitepaper sessies te houden met de uitvoerders en leidinggevenden zijn de gedetailleerde bedrijfsprocessen geïnventariseerd. De Business Analist heeft het gehele bedrijfsprocesmodel in Enterprise Architect vastgelegd in BPMN 2.0.

De Business Analist binnen het scrumteam

Door inzichten verkregen tijdens eerdere processen behoorde de Business Analist tot de vaste bezetting van het scrumteam. De hoofdtaak binnen het team was met name het ondersteunen van Product Owners met inventariseren van user stories. 

Tijdens de implementatie was de Business Analist met name onderdeel van het scrum-team en verantwoordelijk voor de detailuitwerking van de backlog. Een voorbeeld hiervan is de analyse van twee master-datasystemen (het CRM-systeem en het backoffice-systeem voor online operators) welke essentieel zijn voor een goed lopend online platform op het gebied van kansspelen.

Wil je ook aan de slag met mooie projecten binnen de wereld van kansspelen?

Dit is een voorbeeld van de projecten van de Business Analisten van Entrador. Ben je op dit moment al aan de slag als Business Analist, maar ben je toe aan een mooi nieuw project? Mis je de uitdagingen in je huidige projecten en wil je jezelf ontwikkelen als Business Analist binnen bijvoorbeeld de wereld van kansspelen? Kom langs voor een kop koffie!